Мъжът е задържан, образувано е досъдебно производство

Заложническа драма в Бургас. Полицията спаси 3-годишно дете и баба му след 20 часа преговори с бащата на детето, които е и син на 75-годишната жена. 

Близо денонощие 36-годишният мъж държал насила майка си и детето си в семейния апартамент в бургаския жилищен комплекс „Славейков”. В крайна сметка полицаите щурмували апартамента през балкона, измъкнали детето и възрастната жена и арестували мъжа. 

Баща издирва детето си с билборд (ВИДЕО)

Около 18.45 часа вчера в Областната дирекция на МВР в Бургас е получено съобщение за възникнал семеен скандал в апартамент в жилищния комплекс "Славейков". Полицаите, които отишли на място, успели да изведат от жилището 31-годишната майка на детето. 

"Мъжът обаче извадил нож и заплашил, че ще посегне както върху детето, така и на себе си", обясни директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас комисар Калоян Калоянов. 

След заплахата бургазлията успял да заключи входната врата, барикадирал я с мебели и я заковал с подръчни средства, като останал в апартамента на четвъртия етаж с детето и 75-годишната си майка.

Пречи или помага държавата на децата в риск?

"Ситуацията допълнително се усложни от неговите твърдения, че разполага с взривни вещества и с огнестрелни и хладни оръжия, които няма да се поколебае да активира в случай, че пристъпим към освобождаване на детето и възрастната му майка", разказа комисар Калоян Калоянов. 

Своевременно бил сформиран екип от полицаи, психолози, криминалисти и пожарникари. Психолозите осъществили контакт с мъжа за безпроблемното освобождаване на близките му, но срещнали категоричен отказ.

в крайна сметка около 14.30 часа днес, след преценка и анализ на ситуацията, екип от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР влязъл в апартамента през терасата, като извел невредими 3-годишното дете  и баба му. 36-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

По неофициално информация бащата на детето бил безработен и бил включен в метадонова програма. Майката и 3-годишното й момченце са настанени в ккризисен център. С тях ще работят психолози. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.