Семейството й все още се надява на справедливост

Шестима лекари отиват на съд. Те са обвинени за смъртта на млада жена, броени дни след като родила. Деяна е била със сепсис и е престояла в три различни болници в София. Шест години по-късно семейството й се надява на справедливост.

По темата

„Мама умря и аз много искам да взема една голяма стълба и да се кача само, само да я видя и после пак ще сляза”, казва Майкъл, син на починалата родилка Деяна.

Майкъл е на 6 години и никога не е виждал майка си. Знае, че Даяна е звезда на небето. Деяна умира 42 дни, след като го ражда след лекарска грешка, а Майкъл и баба му чакат справедливост вече 6 години.

Деяна ражда в Шейново и според прокуратурата лекарите забравят част от плацентата вътре в нея. Раждането е на 12 септември 2011 година. 4 дни по-късно я изписват, въпреки че колабира и има силни болки. Седмица по-късно състоянието й се влошава. Карат я в „Пирогов”. Там установяват, че има тежки възпалителни процеси, но не я оперират. 16 дни по-късно я местят в "Александровска болница", където Деяна умира.

Успяхме да се свържем с двама от общо шестимата обвинени доктори, които отказаха коментар с мотива, че ще говорят след края на процеса. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.