Престъплението било извършено в Катунци в нощта срещу понеделник

Крадци отмъкнаха цял банкомат, но при бягството от мястото на престъплението устройството падна в дере. Последва полицейска операция по изваждането му, а крадците още са в неизвестност. 

Машината се намирала в сградата на кметството на петричкото село Катунци, а кражбата била извършена в нощта срещу понеделник. Устройството било изтеглено с помощта на въжета, джип и микрубус.

По темата

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Среднощният екшън приличал на сцена от филм, разказват тийнейджъри, видели всичко. Около 4.00 часа младежите били в градинката срещу кметството, когато крадците дошли. Те заснели всичко с телефоните си, а след това предали записите на полицията.

След като изтеглили банкомата, крадците започнали да го теглят с джип в посока Гоце Делчев. Тийнейджърите видели, как устройството многократно се откачало, но обирджиите отново го привързвали. В крайна сметка обаче въжето се скъсало и банкоматът паднал в дере край пътя, а крадците избягали. Едва около обяд устройството беше изтеглено от случайно преминаващ по пътя кран.

Това е второ посегателство срещу точно този банкомат. Предполага се,че парите в банкомата са непокътнати. Крадците все още се издирват, а прокуратурата работи по случая.

Статистиката на МВР показва, че подобни престъпления зачестяват. За миналата година опитите, успешни и неуспешни, да бъдат обрани банкомати са общо 21. Само 3 от тях са разкрити, а за първите 6 месеца на тази година, опитите да бъдат отмъкнати банкомати са 12. Към момента нито един от тях не е разкрит. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.