Сюлейман Гьокче ще бъде прехвърлен в Гватемала

Турското външно министерство назначи нов посланик в България. За нов посланик в София е определен Хасан Улусой, информира "Хюриет дейли нюз". 

Улусой е сред 16-имата дипломати в списък от общо 30 посланици, които до вчера са били уведомени за новите назначения. Сюлейман Гьокче, досегашният посланик в София, ще бъде назначен в Гватемала.

Сюлейман Гьокче, досегашният посланик в София, ще бъде прехвърлен в Гватемала, съобщи БТА.

Новият турски посланик в България Хасан Улусой е дипломат от кариерата, ръководел е посолството на Турция в Нигерия от 2012 до 2015 година. След това работи в турското външно министерство. Защитил е докторантура по международна политика. Говори свободно английски и френски, учил е също германски и норвежки език, пише Vesti.bg.

Турция отбелязва първата годишнина от опита за преврат

Друго име в списъка с новите посланици е това на Мерве Кавакчъ, която стана известна с това, че през 1999 г. бе изгонена от парламентарната зала и не й бе позволено да положи клетва като депутатка от Партията на добродетелта заради това, че носи забрадка. Сега Кавакчъ става посланик на Турция в Куала Лумпур, Малайзия, пише в. "Тюркие". Това става възможно, след като бе възстановено отнетото й турско гражданство.

Посланик Сюлейман Гьокче: Опитът за преврат в Турция не беше военен

За посланик в Токио ще бъде назначен Мурат Мерджан, бивш депутат и един от основателите на управляващата Партия на справедливостта и развитието, а за постоянен представител на ООН във Виена - Ахмет Мухтар Гюн. С нови турски посланици ще се сдобият също Швеция, Белгия, Унгария и други страни по света.

Валери Симеонов: Посланикът на Турция в България да бъде отстранен

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.