Кой не си е свършил работата и ще реагират ли институциите?

Сигнал от Монтана. Писаха ни зрители от града, които поредна година живеят в страх и не спят при всеки дъжд. Причината е, че коритото на реката, която минава на метри от домовете им, се е превърнало в гора. В канала растат… дървета. Кой не си е свършил работата и ще реагират ли институциите?

Дъждовете през лятото на 2014 г. почти препълват коритото на реката, която разделя монтанския квартал "Мала Кутловица" на две. Тогава буйната растителност, която днес свободно си расте вътре била по-малка. Днес обаче в канала са израснали дървета.

Отровна ли е водата на река Тунджа? (ВИДЕО)

Малката рекичка, която си няма име, извира от планината и се влива в река Огоста. Почистването на коритото й, трябва да го направи общината. Хората от квартала многократно са подавали сигнали, но без резултат. А страховете им с всеки изминал ден стават все по големи.

„Каналът се чисти нормално през 2-3 години. Никой не е в състояние, а и не е необходимо да се извършат подобен род действия, тъй като не е целесъобразно. Да, зад нас виждаме канала, че не е в това състояние, в което трябва да бъде. Това, което общината е програмирала да направи, е в рамките на тази година до дъждовния сезон - октомври да се почисти”, коментира Камен Каменов от Община Монтана. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.