Случаят с д-р Албена Гагова шокира със своята бруталност

С нова система за видеонаблюдение ще се охранява столичната болница "Шейново". Почти два месеца след нападението над доктор Албена Гагова на най-критичните точки в лечебното заведение се монтират 21 нови камери.

Жесток побой над лекарка oт болница "Шейново"

Случаят шокира със своята бруталност. На първи юли учен генетик от София преби лекарката, изродила бебето му, защото отказала да му даде плацентата на новороденото. След побоя лекарката беше с комоцио, счупен нос и разкъсана устна.

НАПАДЕНИЕТО ЗА ПЛАЦЕНТА: Пред NOVA говори майката на бебето

37-годишният Владимир Стоянов, по-късно станал известен покрай случая като Владо Плацентата избяга и се опита да се укрие. Но бе задържан ден след инцидента.

Втори протест на пациенти заради пребитата лекарка от "Шейново"

„След трагичните събития от 1 юли, направихме анализ какви причини могат да доведат до тези нападения и как можем да се предпазим от тях. Стигнахме до два основни извода. Първият – че трябва да подобрим нашата сигурност с видеонаблюдение. С помощта на експерти по сигурността, установихме 21 невралгични точки, където може да възникнат контакти между пациентите и лекарите. На тези места поставихме камери. Едно от тях е входът за реанимацията. Втората група пациенти са тези, които често влизат в болница. Третата група са близки на пациентите, на които трябва да съобщим лоша новина”, заяви за „Здравей, България” зам.-директорът на АГ болница „Шейново” Румен Велев.

Прокуратурата и здравните власти обсъждат мерки срещу насилието над лекари

Записите от камерите ще се съхраняват и ще бъдат използвани за доказателства в съда при инциденти в болницата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.