Той „проспал” факта, че разрешителното за оръжие на съпруга й е изтекло преди 9 години

Има пропуск в работата на един служител на МВР. Това призна в ефира на NOVA главният секретар на МВР Младен Маринов по случая с убитата Елена.

По темата

42-годишната жена беше застреляна от съпруга си в заведение в София пред свидетели. По-късно стана ясно, че от 9 години мъжът носи оръжие, без да има разрешително за това.

„В случая има пропуск на служител, който е трябвало да направи мониторинг на изтеклите разрешителни и да предприеме действия за прибиране на оръжието. Миналата година имаше разпореждане на прокуратурата за проверка. Установихме много лица, на които им беше изтекло разрешителното”, заяви Младен Маринов.

И поясни, че преди това пистолетът е бил на юридическо лице, а 64-годишният Венцеслав е бил управител.

„Пистолетът е трябвало да бъде върнат, когато е изтекло разрешителното. Ако не го направи и бъде хванат, започва досъдебно производство”, обясни Маринов.

По думите му във фаталния ден Елена се обадила на телефон 112, за да съобщи, че съпругът й нарушава ограничителната заповед. 

„В хода на разговора е казала, че се е отдалечил и вече няма нужда от помощ. След което е отишла в 6-о Районно и пуснала съответната жалба, че е нарушил ограничителната заповед. Това не е първият случай, в който има данни за нарушаване на ограничителната заповед. Полицията действа веднага, когато има конкретика и непосредствена заплаха. В случая колегите не са го приели като конкретна заплаха. Има много такива случаи”, заяви Маринов.

Той е категоричен, че полицията е започнала работа по случая веднага след като е подадена жалбата.

„Човекът не е намерен в София, наложило се е да се извършват действия на територията на Стара Загора. Започнали са работа незабавно”, заяви Младен Маринов.

Разследването на убийството продължава. А извършителят не се разкайвал за постъпката си, казвал, че е удовлетворен. 

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.