Дербито от Първата ни футболна лига се игра на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“

Отборите на "Левски" и "Лудогорец" завършиха при нулево равенство отложеното дерби от първия кръг на Първата ни футболна лига.

Двубоят на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“ бе изпълнен с емоции и здрава битка, но не и с много чисти голови положения, съобщава gong.bg.

Мачът започна с домакински натиск, но гостите можеха да поведат в резултата още в 7-та минута, когато Божидар Митрев спаси удар на Абел Анисе с глава. Малко по-късно Жуниор Мапуку имаше отличен шанс, но изстрелът му бе отразен от Ренато дос Сантос.

В 31-та минута Натанаел удари умишлено с лакът в лицето Антонио Вутов, но реферът Никола Попов реши да му спести червения картон и му показа жълт.

С кои отбори ще играе "Лудогорец" в "Лига Европа"

Попов обаче не бе толкова снизходителен към Митрев пет минути по-късно, след като вратарят на "Левски" игра с ръка извън наказателното поле и спря чиста голова възможност за "Лудогорец", заради което получи директен червен картон.

В оставащите минути от първата част и през второто полувреме домакините се защитаваха уверено и почти не позволиха на „орлите“ да стигат до голови положения.

В 79-та минута численото равенство на терена се възстанови, след като Сисиньо удари Жорди Гомес при спряла игра и бе изгонен.

„Сините“ се хвърлиха в атака в търсене на победния гол и бяха близо до него, но Ренато направи страхотно спасяване, за да отрази удар с глава на Антонио Вутов.

След дербито тимът от Разград заема втората позиция в класирането с 15 точки, а "Левски" е на трето място с точка по-малко.

Още спортни новини четете на gong.bg.