Проблемите в лечебното заведение се задълбочават

Проблемите в болницата във Враца се задълбочават. Отделението по реанимация спира работа, защото няма достатъчно специалисти. 

ЗАРАДИ ЗАБАВЕНИ ЗАПЛАТИ: Лекари във Враца с колективна оставка

То е конкретен пример за това какво може да се случи с останалите отделения във врачанската болница, ако наистина бъде подадена колективна оставка от работещите в здравното заведение. Отделението е важно, защото от там минават всички спешни и тежки случаи. Това предизвика безпокойство както у пациентите, така и у лекарите.

От днес здравето на хората се залага на карта, защото отделението остана само с двама лекари и става невъзможно да поддържат 24-часови дежурства.

Съвсем скоро и други отделения в болницата може да затворят врати заради заканата на лекарите да подадат колективна оставка.

На този етап все още се търсят различни решения, но нито едно от тях не решава кардинално проблема на отделението. Хората в града и лекарите се обединяват около една единствена кауза – да оцелее както това отделение, така и врачанската болница, защото е изключително необходима. Затова в четвъртък са организирани два протеста.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.