Различни институции в страната получават обаждания от името на шефа на кабинета на Мая Манолов

Поредна злоупотреба с чужда самоличност. Този път измамниците използват името на омбудсмана.

Различни институции в страната получават обаждания от името на шефа на кабинета на Мая Манолова. От Александровска болница потвърдиха за NOVA,  че последният опит за подобна измама е бил именно в академията.

Вече повече от година името на омбудсмана се използва като вход за бърз достъп в различни институции.

„Едно лице обикаля България и подвежда и злоупотребява и е успяло да измами ръководствата на университети, на болници, на държавни институции, на големи фирми, представяйки се за шефа на кабинета на омбудсмана”, обясни Мая Манолова.

„Не съм била аз и ситуацията е неприятна. Това е злоупотреба с доверието към омбудсмана”, заяви Полина Стоянова, началник на кабинета на омбудсмана.

По първоначална информация измамникът е мъж, който преправя гласа си и винаги се представя за жени, познати от публичната сфера. В списъка с роли на измамника освен Мая Манолова са и Зорка Първанова и Емел Етем.

„Имаме идея кой е извършителят и при намирането му ще му бъде повдигнато обвинение за измама. При всички случаи ще бъде задържане под стража. Имаме данни, че вече е осъждан за такива измами”, заяви Радослав Димов, говорител на СРП.

Повече гледайте във видеото 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.