Докъде ще стигнат разкритията за парите на богатите и известните?

Нови разкрития за офшорни сметки на политици и звезди от шоубизнеса в „Парадайз пейпърс” или „Досиетата от Рая”. В тях изплуваха името на кралица Елизабет Втора, връзки на министър на Тръмп с Русия, както и финансови схеми с участието на поп звездите Мадона и Боно.

"ПАРАДАЙЗ ПЕЙПЪРС": Нови разкрития за финансите на 120 политици

От събраните документите стана ясно, че около 10 милиона от личните средства на кралица Елизабет Втора са били инвестирани в две офшорни сметки. Каква е схемата? Кралицата има компания, която управлява нейните недвижими имоти. Говорим за сума от 512 млн. паунда. През 2004 и 2005 г. част от тези милиони отиват в две офшорни сметки.

Водещи германски компании фигурират в офшорния списък

„Данъчната реформа на Джъстин Трюдо беше да изключи всички данъчни облекчения за средната класа и бедните хора, за да могат да се съберат по-големи приходи в хазната. Той на практика смаза средната класа, която е нетният долар и която храни и богатите, и бедните”, коментира в студиото на „Здравей, България” Кузман Илиев, водещ и анализатор в Bloomberg TV.

Британската кралица скътала милиони в офшорки

Той изрази съмнение, че кралица Елизабет Втора е наясно къде се инвестират средствата, с които тя разполага – и нейните лични, и процентът, който тя получава от имотите на кралската фамилия.

Русия за "Парадайз Пейпърс": Не сме имали незаконна дейност

„Това са инвестиционни фондове, които могат да са регистрирани на тези острови заради удобното данъчно облагане. Тези пари, тези спестявания, не са нещо лошо. Те просто са в една данъчна среда, която е в една много добра форма на данъчно облагане. Избрали са тази възможност. Но данъчният рай изчезва като функция. Защото правителствата правят спогодбите помежду си, така че става абсолютно невъзможно за никого да скрие от правителството каквото и да било”, добави Кузман Илиев. 

"Парадайз Пейпърс": Семейството на турския премиер с офшорки в Малта

ОФШОРНИТЕ СМЕТКИ: Изплуват още имена на световни лидери

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.