Извил се и смерч, заваляла градушка с големина колкото орех

Силна буря рани 25 души и нанесе големи поражения в турския окръг Анталия снощи. По време на бурята се извил смерч, заваляла градушка с големина колкото орех, информира БТА.  

Бурята поразила селищата Каш, Финика, Демре и Кумлуджа. Стотици парници с насаждения били разрушени и повлечени в морето. Поразени са и жилища. Има прекъсвания в електрозахранването, което от снощи насам все още не е напълно възстановено. 

Валията на Анталия Караоглу съобщи, че са пострадали 25 души, които са получили медицинска помощ. Двайсет и трима са изписани, двама остават в болница. 

Кметът на Каш Каджаер съобщи, че смерчът, който вилнял около 10 минути, се извил между турското селище Каш и гръцкия остров Кастелоризо, който е на около 20 минути разстояние от турския бряг с лодка. 

Бурята била краткотрайна, но толкова силна, че били съборени около 75 електрически стълба, много дървета били изтръгнати от корен, разрушени били покривите и стените на много къщи, изпочупени били прозорците на над 30 вили по крайбрежието, повлечени били десетки автомобили. 

Но най-силни са пораженията в парниците, пострадали били десетки тонове домати и парникови зеленчуци. 

В пострадалите селища са изпратени екипи на Службата за действия при бедствия, медицински екипи за бърза помощ и екипи на пожарната за възстановяване на пораженията и оказване на помощ на пострадалите.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.