Причината - видео, в което тя имитира извити надолу очи

Моделът Джиджи Хадид отмени участието си в предстоящото годишно дефиле на Victoria's Secret в Шанхай след протестите в Китай, предизвикани от видео, в което тя имитира извити надолу очи, съобщи Франс прес.

Джиджи Хадид направи пореден гаф (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вестта е втората непредвидена пречка за американската компания за бельо преди планираното за понеделник нейно дефиле в Шанхай. По-рано бе съобщено, че три руски манекенки и украински модел не са получили визи за Китай.

Джиджи Хадид не даде никакво обяснение за оттеглянето си от дефилето.

ВИЖТЕ ГОРЕЩА ФОТОСЕСИЯ НА ДЖИДЖИ

"Разочарована съм, че няма да посетя Китай тази година", написа Джиджи на страницата си в Twitter. "С останалите момичета от Victoria's Secret сме като семейство и ще бъда с тях в мислите си".

За компанията Victoria's Secret, която откри първите си магазини в Китай, дефилето в понеделник е първото, организирано извън САЩ и Европа.

През февруари в социалните мрежи се появи видео, на което се вижда, че манекенката присвива очи, докато държи бисквита с формата на Буда. Това шокира потребители на интернет в Китай.

Оповестяването през август, че Джиджи ще участва в дефилето в Шанхай, предизвика нова вълна от негодувание - китайски потребители на интернет я обвиниха в расизъм и написаха, че тя не е добре дошла в Китай.

Това не е първият подобен гаф на манекенката. През февруари Джиджи се подигра на първата дама на САЩ Мелания Тръмп. Тя се присмя не само на акцента на съпругата на Доналд Тръмп, но и на откраднатата от нея реч на Мишел Обама.

"Обичам съпруга си, президента Барак Обама и нашите деца Саша и Малия", пошегува се тя.

Шегата ѝ не се прие добре в социалните мрежи и Джиджи отново беше обвинена в расизъм.

Според списание Forbes 22-годишната Джиджи Хадид е сред 5-те най-високоплатени манекенки в света.

Тази година за първи път горещото шоу на Victoria's Secret ще е в Шанхай.Около 50 „ангели“ на марката бельо ще вземат участие в бляскавото дефиле, което ще бъде излъчено от телевизия Си Би Ес на 28 същия месец и ще бъде показано в 190 страни.  Сред дебютантките като "ангели" на Victoria's Secret е Амилна Естевао.

И тази година на шоуто ще бъде показан така наречения "Фантастичен сутиен" на марката. Честта да дефилира с оцененото на 2 милиона долара произведение на бижутерското изкуство се падна на бразилската манекенка Лаис Рибейро.

Още галерии: 

НАЙ-ГОРЕЩИТЕ МОДЕЛИ (ГАЛЕРИЯ)

БЕЛА ХАДИД ПОКАЗА БЕЛЬО НА КИНОФЕСТИВАЛА В КАН - ГАЛЕРИЯ

БЕЛА ХАДИД НА ПОДИУМА – ГАЛЕРИЯ

КРАСАВИЦА, СТАНАЛА МОДЕЛ НА ГОДИНАТА, ИМА БОЛЕСТТА НА ХАШИМОТО (ГАЛЕРИЯ)

ДЖИДЖИ ХАДИД - МОДЕЛ НА 2016 ГОДИНА – ГАЛЕРИЯ

АЛЕСАНДРА АМБРОЗИО СЕ ПРИБРА В РОДНАТА СИ БРАЗИЛИЯ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ – ГАЛЕРИЯ 

СНИМКИ ОТ ВАКАНЦИЯТА НА БЕЛА ТОРН ВИЖТЕ ТУК

СНИМКИ НА АШЛИ ГРЕЪМ ОТ ВАКАНЦИЯТА Ѝ ВИЖТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.