Той си отиде на 70 години

"Тази нощ, внезапно, от нас си отиде Костадин Чакъров – член на Политическото бюро на СКБ и председател на Съюза на комунистите в България до 2013 година", съобщиха от Съюза.

Преди 1989 г. той беше съветник на Тодор Живков.

Поклонението ще се състои на 29 декември 2017 г., петък, от 13:00 ч. в църквата „Свети Седмочисленици“ – София.

Костадин Чакъров е роден е през 1947 г. в Пловдив. Висшето си образование получава в Юридическия факултет на Софийския университет. Работи последователно като първи секретар на ДКМС в Пловдив, съветник в апарата на Държавния съвет на Народна република България, заместник-завеждащ икономическия отдел на ЦК на БКП.

Той е последният политически съветник (политически помощник според партийното наименование на длъжността, съществуващо до 1989 г.) на Тодор Живков, а преди 1981 г. и на Людмила Живкова.

От 2010 до 2013 Костадин Чакъров е председател на Съюза на комунистите в България.

"Думите не могат да изразят скръбта, която днес ни покоси!Коста почина едва навършил 70 години!Отиде си човекът, отдал цялото си сърце и мисъл на България, на Българската комунистическа партия, на Съюза на комунистите в България! След него остава делото му, което за нас ще бъде пример.Нека бъде светъл споменът за нашия приятел, другар и съратник! Вечна слава, благодарност и поклон пред паметта за другаря Костадин Чакъров!" Това написа в съобщение до медиите Павел Иванов, председател на Съюза на комунистите в България.

Преди малко повече от година Костадин Чакъров разказа пред NOVA за Тодор Живков - как е понасял тежестта на властта и как се е променил след 10-ти ноември. Лидерът зад маската на диктатора, тайните на БКП и истината за възродителния процес. 

Разговорът с него можете да гледате във видеото горе.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

(С)помен за Тодор Живков (ВИДЕО)

(С)помен за Тодор Живков - втора част (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.