ГЕРБ пък ще пита Конституционния съд дали документът не противоречи на Основния закон

Пълен обрат по искането на БСП за референдум по Истанбулската конвенция. От партията мислят да променят въпроса, на който да отговарят избирателите.

"Преформулирахме въпроса. Въпросът за референдума, който предложихме днес е "Против ли сте ратифицирането на така наречената Истанбулска конвенция?", обясни депутатът от БСП Георги Свиленски. 

ЗА 1 ГЛАС: Истанбулската конвенция не мина през парламентарна комисия

От ГЕРБ пък имат намерение да питат Конституционния съд дали конвенцията противоречи на Основния закон.

Църквата в остър спор с правителството за Истанбулската конвенция (ОБЗОР)

Припомняме, че преди седмица гласуването на Истанбулската конвенция в парламента беше отложено за неопределено време. Целта - обществото да се информира за същността на конвенцията, да се убеди, че тя е в негов интерес и в крайна сметка да се постигне обществено съгласие по тази проблематична тема.

Кой как чете Истанбулската конвенция?

В края на миналата седмица пък парламентарната група на БСП внесе в деловодството на Народното събрание искане за провеждане на референдум с въпрос "Трябва ли българският парламент да ратифицира Истанбулската конвенция?". 

В "Ничия земя" очаквайте: Среща с жена, жертва на системен тормоз

От левицата са убедени, че провеждането на един референдум и предшестващата го обществена кампания и дискусия, ще даде отговор на многото въпроси, които текстовете в конвенцията породиха. 

Еврокомисарят по правосъдието защити Истанбулската конвенция

Репортери: Калина Влайкова, Ина Гълъбова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.