Атина призова да се спазва "международното законодателство"

Гръцкото министерство на външните работи публикува специално съобщение, в което осъжда поведението на еврокомисаря Йоханес Хан по отношение на Република Македония, предава БГНЕС.

ЕК ускорява присъединяването на страните от Западните Балкани

Съобщението е по повод изявлението на Хан пред германското списание "Шпигел", където еврокомисарят използва името Македония за западната ни съседка.

ЗАРАДИ ИМЕТО НА МАКЕДОНИЯ: Стотици хиляди на протест в Атина (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Призоваваме Йоханес Хан да спазва международното законодателство и да не нарушава ангажиментите на ЕС и по-специално в този като днес критичен момент, когато се водят преговори. Повтарянето от негова страна на неправилни фрази, не допринася за постигането на напредък в преговорите за името. Те не отговарят и на конструктивната роля, която трябва да имат членовете на ЕС", пише в съобщението на гръцкото външно министерство.

Заплахи срещу гръцкия външен министър

Междувременно гръцкото правителство обяви, че смята да промени политиката си спрямо Македония след протестите в Атина. От МВнР на Гърция заявиха, че още в средата на февруари ще представят проектоспоразумение за разрешаване на десетилетния спор за името на Македония.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.