Вижте колко бързо можете да ги приготвите!

Искам торта. Искам кекс. Искам и нещо солено. Солено първо. После сладко. А, не може ли нещо сладко, ама по-специално? И с тия вафли, баници и тутманици – вече, аман. Не, може ли нещо по-така? И да не е много трудно за приготвяне...

Лудница. Разбираме, много е трудно да се измисли нещо „по-така“, особено когато се отнася до хапване.  А, пък и да е бързо...представяте ли си?!

Ами не е толкова невъзможно.  И понеже ние много обичаме всякакви предложения, които да са интересни, пък и вкусни, и изобщо като ги опитате да се втреничите в съзвездие Андромеда и да си останете в Нирвана завинаги, измислихме някои идеи.

Естествено с помощта на приятелите ни от майонеза „Краси“ и Kitchen of Tolik, които са много добри, искрено признаваме.

Първата рецепта-идея е за кекс или сладкиш с майонеза.  Майонеза в кекс?! Да, и ние така реагирахме. Но, спокойно с майонеза „Краси” се получава се наистина великолепно и доста интересно. И е сладко, представяте ли си?

Например, идва свекърва ви и вие паркирате един великолепен сладкиш с майонеза и с небержен тон на въпроса „Какво е това?“, обелвате: „О, моля те, кейка ми с майонеза“.  И свекървата сломено взима шест парчета и никога не обелва дума кога сте прала пердетата за последен път и дали децата са яли фрикасе на обяд.

Но понеже животът е сладко и солено, та сме помислили и за соленото. Естествено, пак с майонеза.  Предложението ни е за мъфини. Които буквално се топят в устата.

Идеално за вас, за гости, естествено пак и за свекървата.

Подробните рецепти може да видите по-долу, както и във видеата.

Мъфини с майонеза и сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. сирене
5 с.л. майонеза
1 ч.ч. прясно мляко
1 пакетче бакпулвер
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Пресяваме брашното в купа. В него добавяме бакпулвера и разбъркваме, за да се смесят двете смеси много добре. Прибавяме прясното мляко и разбъркваме с лъжица. После прибавяме майонезата и пак разбъркваме. Натрошаваме сиренето и го прибавяме и него вътре. Объркваме всичко добре докато се образува хубава смес като крем. Намазваме с олио гнездата на формата за мъфини и я посипваме с брашно. Изсипваме с помощта на супена лъжица равномерно от сместа в гнездата за мъфини. Печем до готовност в загрята на 180 градуса фурна.

Сладкиш с майонеза и шоколад

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

300 г пресято брашно
200 г кристална захар
40 г какао на прах
1 бакпулвер
1/2 ч.л.сода за хляб
200 г  майонеза
200 мл  студена вода
1 ч.л. ванилова захар

ЗА ГЛАЗУРАТА:

100 г тъмен шоколад
50 г масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Загрейте предварително фурната до 180 С. Намаслете 20-22 см форма за кекс и оставете настрани. В голяма купа смесете сухите съставки. Добавете майонезата, водата и ваниловата захар и разбъркайте с вилица, докато се смесят напълно - не ви е необходим миксер, продуктите се разбъркват лесно и на ръка. Изсипете полученото тесто в намаслената форма и печете в предварително загрята до 180С фурна в продължение на 25-30 минути. Извадете кекса от фурната и оставете да се охлади върху решетка, преди да го извадите от формата. Междувременно разтопете на водна баня шоколада и маслото, разбъркайте и оставете настрани за 3-4 минути леко да стегне.

Полейте или поръсете охладения кекс с шоколадовата глазура.

Приятен апетит, да ви е сладко! И соленичко!

*Платена публикация