Филмът има 13 номинации за награди „Оскар”

Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо беше обвинен, че е заимствал сюжета на филма си „Формата на водата” ("The Shape of Water") от пиеса на Пол Зиндел от 1969, съобщават БГНЕС и TMZ.

„Формата на водата” – фантастична любовна история с 13 номинации за „Оскар”

Ищец е синът на драматурга – Дейвид Зиндел. Той претендира за печалбата от разпространението на филма в киносалони по света на стойност 92,7 млн. долара и за забрана за прожекции в САЩ.

Филмът има 13 номинации за награди „Оскар”. Фентъзи творбата разказва за любовта между няма чистачка в американска секретна лаборатория и уловен в дебрите на Амазония човек амфибия.

"Формата на водата" – с още една награда за най-добър филм (ВИДЕО)

Пол Зиндел почина през 2003 година. Синът му твърди, че филмът "Формата на водата" почти напълно копира сюжета от пиеса на баща му. Според TMZ, ако Дейвид Зиндел е прав, единствената разлика между кинотворбата и литературното произведение е в обекта на изследване – делфин и човек амфибия.

„Формата на водата“  беше отличена с големите награди на "Изборът на критиците"

Пол Зиндел е известен американски драматург и писател. През 1971 получава награда „Пулицър” за пиесата си „Влиянието на гама лъчите върху лунните невени”. Много от творбите му са екранизирани. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.