Според разследващите участниците в схемата са петима

Разбита е група, която се е занимавала с имотни измами. Това стана ясно на обща пресконференция на директора на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов и административния ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Задържаха 8 души, присвоили 14 имота с фалшиви завещания

Към наказателна отговорност са привлечени петима души – единият като ръководител на престъпната група, а другите четирима – като участници.

Според разследващите групата е действала в София, основно на територията на квартал „Люлин”. До момента има информация за повече от 10 апартамента, взети по незаконен начин.

Престъпниците намирали жилища, чиито собственици са починали и нямат наследници. Чрез фалшиви завещания групата слагала ръка върху имотите и ги продавала. 

ИЗМАМИ „НА ЗЕЛЕНО” ПО МОРЕТО: Десетки ужилени с апартаменти под възбрана

В схемата най-вероятно са замесени и държавни чиновници, от които престъпната група е черпела информация за апартаментите и лични данни на починалите собственици.

Има информация, че задържаните са се занимавали и с други незаконни дейности – лихварство, скимиращи устройства.

Претърсени са над 30 адреса, извършени са обиски на лица и моторни превозни средства.

Към момента в ареста са трима души. Един от тях е освободен под парична гаранция, тъй като е оказал пълно съдействие на разследването. За петия не е взета мярка „задържане под стража”, но се чака решение на Специализирания наказателен съд.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.