Изслушването му ще е във връзка със сканадала с личните данни

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг ще свидетелства пред американския Конгрес на 11 април заради скандала, свързан с „Кеймбридж Аналитика“, за неправомерно използване на потребителски данни, съобщиха от комисията по енергетика и търговия.

Facebook променя настройките за сигурност на потребителите

„Това изслушване ще бъде важна възможност да се хвърли светлина върху критичните проблеми, свързани със сигурността на потребителските данни и да помогнем американците по-добре да разберат какво се случва с техните лични данни онлайн. Оценяваме това, че г-н Зукърбърг ще свидетелства доброволно пред комитета и се надяваме той да отговаря на нашите въпроси на 11 април”, заявиха председателят на комитета републиканецът Грег Уолдън и изтъкнатият демократ Франк Паолин, цитирани от БГНЕС.

Маркетингов трик подведе хиляди потребители на Facebook

Скандалът с „Кеймбридж Аналитика“ избухна през март. Британската аналитична компания е обвинена в използването информация от профилите на 50 милиона потребители на Facebook, за да повлияе на изборите в САЩ през 2016. След няколко дни на мълчание основателят на Facebook заяви, че неговият концерн е допуснал грешка.

Facebook от години събира телефонни номера и контакти от устройствата ни

В първите дни от скандала основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж закри профила си във Facebook, след това космическата компания SpaceX и производителят на електрически автомобили Тесла Мотърс също последваха примера му.

АНКЕТА: БИХТЕ ЛИ ИЗТРИЛИ ПРОФИЛА СИ ВЪВ FACEBOOK ЗАРАДИ СКАНДАЛА С ЛИЧНИТЕ ДАННИ? ГЛАСУВАЙТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА СКАНДАЛА „FACEBOOK“ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.