"Не искам да влизам във войните на Радев", коментира премиерът

Министри на крака при президента Радев. Поводът са думите на държавния глава, че правителството работи в тъмнина. Реакция имаше и в парламента.

Заседанието на кабинета в сряда започна с разпореждане на премиера към министрите да направят проверка на всички обществени поръчки и да внесат повече светлина за дейността си пред президента Румен Радев, а това да стане на лични срещи с него.

Преди дни държавният глава заяви, че правителството не е съгласувало с него позицията си за ударите в Сирия. Освен това Радев смята, че липсва прозрачност при харченето на публични средства, както и при печеленето на обществени поръчки.

"Не искам да влизам в неговите (на президента Румен Радев – бел. ред.) войни, министрите да искат среща с него и да му представят какво правят по обществените поръчки. Всички министри, които провеждат обществени поръчки, поискайте среща с президента и всеки един да представи това, което прави. Ако някой е злоупотребявал с обществени поръчки, да отива в затвора. Не може за една бълха да горим целия юрган", заяви Борисов, визирайки проблемите, възникнали с първите санирани блокове, където имало "малки течове".

Борисов е номиниран за европейска личност на годината

Готов съм да притичам по всяко време”, заяви Красимир Вълчев, министър на образованието.

„Ще поискаме среща, всеки поотделно разбира се, за да можем да обясним и осветлим нещата, които чухме”, заяви външният министър Екатерина Захариева.

„Логично е да поискаме срещи с президента ”, коментира регионалният министър Николай Нанков.

Премиерът даде и още една задача за членовете на кабинета: "Всички министри да проверят служителите си дали са си платили глобите към КАТ. Човек, който нарушава Закона за движение по пътищата и има няколко акта, не знам дали е добър служител. Следващата седмица искам да знам колко служители има с актове. Същото се отнася и за областните управители".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.