Това съобщиха от Специализирана прокуратура

Прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на района Петко Дюлгеров. Това съобщи ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев, цитиран от БТА. Той посочи, че част от защитниците по случая отказвали да подпишат документи. 

Обвинението доуточнявало дати, свързани с разследването. 

Още сигнали за рекет в столичния квартал "Младост"

Адвокатите на тримата обвиняеми по случая бяха призовани в Националното следствие в сряда за уточняване на обвиненията.

Защитникът на Дюлгеров Мариана Тодорова обясни, че са уточнени местата и датите, на които Иванчева се е срещнала с нейния клиент и е поискала и получила "дар". Тодорова допълни, че Дюлгеров не се е отказал от първоначалните си писмени показания, дадени при задържането му. Според тях обвиняемият признава, че е взел подкупа, както и своя дял. Екскметът искал да помогне на бизнесмена Александър Ваклин, за да се придвижи преписката му в общината.

Уточнено е, че е имало четири срещи между Иванчева и соченият за посредник при предаването на рушвета.

При ареста следователите и оперативните работници обещали на Дюлгеров, че ако съдейства за разкриване на престъплението, ще бъде освободен.

Цари ли хаос в община „Младост” след ареста на Иванчева?

Адвокат Тодорова заяви, че ще възрази пред съда срещу повдигането на ново обвинение, тъй като тридневният срок за това бил изтекъл отдавна.

Пред своя защитник Димитър Марковски Иванчева заявила, че на посочените от прокуратурата дати не е присъствала на местата, описани в обвинението като места за срещи със замесените в случая. Юристът каза, че са И допълни, че са изискани записи от видеокамери, за да се проверят твърденията на бизнесмена Александър Ваклин за разговори с кметицата - нещо, което прокуратурата не е проверила. 

Иванчева била категорична, че срещите й с Дюлгеров били служебни, за уточнения, свързани с работата му като кмет на "Младост". 

Марковски: Дюлгеров казва, че пуснал парите в кашон в колата на Иванчева

Прокуратурата е записала в новите обвинения, че първоначално Десислава Иванчева, чрез посредници, е поискала сумата от 250 000 евро, след това е поискала 500 000 евро, а накрая в колата, която управлявала в момента на ареста, са открити 70 000 евро.

Марковски е категоричен, че съдържанието на доказателствата дотук няма нищо общо с обвинението на прокуратурата, че Иванчева, чрез посредника Дюлгеров, е отправяла определени искания за парични суми.

Димитър Марковски допълни, че не са му показани нови доказателства по случая, но не е виждал материали от използвани СРС-та.

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.