Говори шефът на новия антикорупционен орган Пламен Георгиев

Точно преди седмица показен арест в центъра на София породи съмнения за корупция в особено големи размери в Столичната община. 

Още бизнесмени се готвят да дадат показания срещу Иванчева

Районният кмет на „Младост“ Десислава Иванчева беше задържана с рекорден подкуп от 70 000 евро. 

Според разследващите исканата от Иванчева обща сума била 500 000 евро. 

В ареста с нея са заместничката й Биляна Петрова и посредника по сделката и бивш кмет на район „Младост“ Петко Дюлгеров.  Седмица по-късно въпросите са повече от отговорите. 

Равносметката след най-мащабната акция на новото звено за борба с корупцията от неговия началник Пламен Георгиев. 

Марковски: Дюлгеров казва, че пуснал парите в кашон в колата на Иванчева

„За мен границите при задържането на Десислава Иванчева не бяха прекрачени. Свърши се нещо, което беше полезно. Нещо, което не беше вършено през годините след Прехода. За първи път сигналът до нас, че е искан подкуп, дойде на 2-ри февруари. Ваклин дойде и подаде сигнал до нас, че му се искат пари”, коментира шефът на звеното за борба с корупцията Пламен Георгиев.

„Започваме да правим пълен финансов анализ на всичките обвиняеми. Ще проверим всички банкови сметки, всички придобити от тях имоти в България и в чужбина”, добавя Георгиев.

По думите му обвиняемите са си позволявали доста „глезотии” като почивки в чужбина.

СЛУЧАЯТ "ИВАНЧЕВА": Тя сама си поискала парите и определила мястото на срещата

Съдията, гледал мярката на кметицата на район „Младост” Пламен Панайотов се изказал одобрително за Пламен Георгиев като шеф на антикорупционния орган. Затова се породиха съмнения дали не трябва да има съдийски отвод по делото.

„Няма как да има какъвто и да е конфликт на интереси във връзка с работата на г-н Панайотов по този случай. Към днешна дата аз също мога да кажа добри думи за неговите умения като професионалист”, казва още Пламен Георгиев. И допълва, че двамата често са се съветвали относно професионални казуси.

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.