Медиците във врачанската болница не са получавали заплати от февруари

"Това, че замерих с яйце зам.-министъра на здравеопазването, беше акт на отчаяние. От толкова време нещата нямат никакво развитие. Имам пет деца, за които в момента няма никакво здравеопазване във Враца". Това заяви за "Здравей, България" Полина Комитска - жената, която замери с яйце заместник-министъра на здравеопазването по време на посещението й във врачанската болница в понеделник. 

Медици замеряха с яйца и освиркваха зам.-министър на здравеопазването

Жени Начева отиде там, за да представи новия изпълнителен директор, след като старият подаде оставка. Лекарите и сестрите в болницата не са получавали заплати от февруари.

"Районът е неприятно застрашен и би трябвало да се предприемат действия по най-бързия начин", заяви изпълнителният директор в оставка Орлин Цветков.

БОЛНИЦИ НА ПРИЦЕЛ: Прокуратурата може да обвини и бивши директори

"Управляващите не ни разбират и не вярват, че във Враца живеем зле", смята Елеонора Колева – медицинската сестра, която покани зам.-министър Начева да живее един месец в нейното семейство. 

Болницата във Враца плащала заплата на неработещ там лекар (ВИДЕО)

Един от проблемите в болницата е, че отделението по реанимация временно е затворено, което блокира работата и на останалите отделения. Причината е, че медиците напускат или излизат в болничен, поясни началникът на ОАРИЛ д-р Ростислав Стефанов.

"Много пъти подавам рапорти за това, но без резултат. Правя всичко възможно да бъде възстановен ритъмът на работата", допълни той. 

"До края на юни ще преодолеем забавянето от заплащане на разходи за персонал от вече един месец. Днес болницата е получила средствата за персонал за февруари", поясни самата Начева по време на посещението си в болницата в понеделник. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.