Срещу всички тях ще бъдат заведени дела

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова ще съдят медиите заради обиди и клевети. Това става ясно от писмо, изпратено до медиите от пресцентъра на столичния район "Младост". 

Десислава Иванчева уволнява от ареста

"Множество медии, противно на журналистическите принципи на Етичния кодекс на българските медии, коментираха г-жа Иванчева и г-жа Петрова като „очевидно виновни“, като тиражираха в публичното пространство редица клевети, лъжи и обиди по техен адрес. Срещу всички тях г-жа Иванчева и г-жа Петрова ще заведат дела в съда", информират от пресцентъра на столичния район "Младост".  

Това се случва след отказа на наблюдаващия прокурор да даде правото на кмета на район „Младост“ г- жа Десислава Иванчева и зам. кмета г-жа Биляна Петрова да свикат пресконференция. Те отправиха искането си и до главния прокурор Сотир Цацаров. 

САГАТА „МЛАДОСТ”: Втори заместник на Иванчева поема кметските дела

"Надяваме се главният прокурор Сотир Цацаров да уважи искането им предвид правото им на отговор срещу огромните манипулации, които рушат тяхната репутация като гражданки и обществени личности, предвид принципа за свободата на словото, гарантиран от Конституцията на Република България", пишат още от район "Младост".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.