Това потвърди за NOVA пиарът на район "Младост" Петър Кърджилов

От ареста Иванчева е подписала заповед, с която освобождава своя заместник Румен Русев, който беше изпълняващ длъжността "кмет". Това потвърди за NOVA пиарът на район "Младост" Петър Кърджилов.

Дотук се стигна, след като Владимир Клисуров, посочен от Иванчева за неин заместник, заяви, че няма да изпълнява тази дейност. След това той подаде молба за напускане, делегирайки правата си на Румен Русев и излезе в болничен.

САГАТА „МЛАДОСТ”: Втори заместник на Иванчева поема кметските дела

А днес Специализираният наказателен съд ще разгледа искането на Специализираната прокуратура за отстраняването на Десислава Иванчева от длъжност.

"Заповедта за отстраняването на Русев е внесена от районната община "Младост" на 21-и май. Освен нея Иванчева е подписвала заявления за отпуски", коментира още Петър Кърджилов. 

Преди заседанието на Специализирания съд, който ще разгледа искането за отстраняване от длъжност на задържаната кметица на столичния район „Младост”, Десислава Иванчева отрече да е управлява от ареста, предаде БГНЕС.

Преди заседанието Иванчева за пореден път потвърди, че парите са й подхвърлени и срещата й с Александър Ваклин е била инициирана, защото той искал да направи детска площадка.

Зам.-кметът на „Младост” Биляна Петрова изтъкна също, че не знае в какво е обвинена. Иванчева пък поиска майка й да й бъде защитник.

Днес стана ясно, че ма мястото на Биляна Петрова ще бъде назначен досегашният ПР на район „Младост” Петър Кърджилов. Заповедта за назначаването му е от 14 май. Той обясни, че волята на Петрова може да бъде изпълнена, защото тя все още изпълнява длъжността зам.-кмет на район Младост и не е отстранена.

ПР-ът на общината Петър Кърджилов съобщи, че е отстранен от длъжност Румен Русев, временно изпълняващият кмет на район Младост, който беше посочен от избрания от Столичен общински съвет Владимир Клисуров. 

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.