Хората са недоволни от лошата инфраструктура

Жители на три димитровградски квартала на бунт. Хората са недоволни от лошата инфраструктура.

ЦВЕТЕН ПРОТЕСТ: Мъж "ремонтира" дупки по улиците с цветя (ВИДЕО)

По част от улиците асфалт липсва, а другаде неравностите се превръщат в езера при всеки дъжд. Те се шегуват, че при тях има два сезона - кален и прашен.

Екип на „Здравей, Българи” се срещна с част от жителите на кварталите. Хората твърдят, че от десетилетия не е правено нищо по инфраструктурата.  

ДУПКА ДО ДУПКА: Лунен пейзаж по пътищата в цялата страна

Кметът на Димитровград заяви, че подкрепя исканията на хората, но според него, за да се решат проблемите, са нужни диалог и компромиси. От следващата седмица общината предвижда да започнат кърпежи на проблемните участъци.

Марийно, Вулкан и Черноконево уж са част от града, но всъщност са извън него, защото са на километър от Димитровград. Тук живеят хиляди хора. Ремонти си спомнят само най-възрастните. На места улиците са превзети от езера, в които според хората може спокойно да се лови риба. За някогашните градинки и детски площадки тук сега напомня само буйната растителност.

"От следващата седмица общината започва да работи по изпълнение на програмата си. Предвидено е общинското предприятие да влезе по кварталите и да започне кърпежи, повтарям кърпежи на проблемните участъци. Съответно и фирмата - концесионер ще направи всичко възможно да реши проблеми с тези треволяци", заяви кметът на община Димитровград. 

Очаква се скоро да започне и реконструкцията на пътя Симеоновград - Чирпан, част от който е и главната улица в трите квартала.

Какво още споделиха те – гледайте във видеото.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.