Нарушението било констатирано при проверка

Шофьор на автобус, в който е трябвало да се возят ученици, беше хванат пиян.

Рано тази сутрин в Златоград деца е трябвало да тръгнат на екскурзия към Банско. При проверката се оказало, че един от шофьорите е с над 1 промил алкохол в кръвта.

Фирмата-превозвач е наета от туроператор, който е избран от учители и родители, каквато била практиката в Основно училище „Васил Левски” в Златоград.

Шофьорът, помел паркирани коли във Велико Търново - с над 3 промила алкохол в кръвта (ВИДЕО)

69 ученици, 34 родители и шестима учители е трябвало да тръгнат към Банско в 07:30 часа тази сутрин. Единият от шофьорите на автобуси обаче се оказва, че се кани да се качи в превозното средство с 1,27 промила. Взета му е и кръвна проба.

„Заяви, че предната вечер, снощи т.е., е консумирал известно количество алкохол, но твърди, че не е оказал влияние върху психическите и физически способности, могъл е да кара”, обясни инспектор Стефан Шехов от РПУ – Златоград.

Така шофьорът е карал от Стара Загора до Златоград. Затова и ще понесе сурово наказание.

Ако кръвната проба потвърди над 1,2 промира - отива на съд.

Екип на NOVA се свърза с работодателя на шофьора. Учуден е, защото водачът имал 12 години стаж във фирмата и досега не е имало проблеми.

„То е ясно, че ще бъде уволнен от фирмата след това, което е направил, и предполагам, че една заплата, която има, ще му бъде удържана. Аз повече от това нямам как да го накажа”, заяви Тодор Илиев от фирмата-превозвач.

А от фирмата-туроператор обясниха, че видимо шофьорът не е изглеждал пиян. Надяват се, че случката няма да се отрази на пътуването на децата, което продължи с друг шофьор.

Шофьорът е задържан. Резултатите от кръвната проба се очакват следващата седмица.

Той е хващан вече два пъти с алкохол, веднъж е причинил катастрофа и веднъж не е спазил пътни знаци. 

Информация: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.