Музикантите изнесоха два запомнящи се концерта с дъх на лято в Пловдив

Слънце, реге, добро настронеие и много танци – така изглеждаше Античният театър в Пловдив на 19 и 20 юни. Причината – Sting и Shaggy, които изнесоха два запомнящи се концерта с дъх на лято.

България стана спирка от турнето на двамата музиканти, които ще посетят редица исторически места из Европа, за да представят съвместния си албум „44/876”. Ето защо изборът на мястото не е случаен.

СНИМКИ ОТ КОНЦЕРТА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Първоначално те започват да работят по песента “Don’t Make Me Wait”, посветена на карибското звучене, което е повлияло и за появата на целия албум. А любовта на Sting и Shaggy към регето съвсем не изненада феновете за този неочакван дует.

Близо два часа двамата големи музиканти изсвириха едни от най-големите си хитове. Още с първата песен „44/876“ от новия албум се усети духът на Ямайка, който завладя публиката. Последва емблематичната „Еnglishman in New York“ с изцяло ново звучене и отчетливо присъствие на Shaggy. Двамата изсвириха още няколко песни от новия си албум – „Mоrning Is Coming“, „If You Can't Find Love“, „Gotta Get Back My Baby“, „Dreaming in the USA“, “To Love and be Loved“ и разбира се „Don't Make Me Wait“.

През цялото време Shaggy се грижеше да повдигне настроението, приканвайки феновете да станат на крака и да танцуват. Непрекъснатото флиртуване с публиката и похотливите му танцови движения определено бяха симпатични и предизвикаха усмивки у много дами. До края на концерта Shaggy не спря да се здрависва с най-напористите фенове отпред и откликна на опитите им да си направят селфи с него.

Може би именно това поведение и заряд, който донесе Shaggy, създаде усещането у много хора, че всъщност са на негов концерт, а на моменти Sting остана малко в сянка отзад на микрофона, с бас китара в ръка. Но това усещане оставаше за кратко, защото в момента, в който прозвучаваше неповторимия му глас, всички отново приковаваха вниманието си към него.

Прозвучаха и някои от големите хитове на The Police – „Spirits in the Material World“, „Еvery Little Thing She Does Is Magic“, „Message in a Bottle“, „Walking on the Moon“, „So Lonely“. А изпълнението на култовата песен „Roxanne“ взриви публиката. В един момент тя преля в хита на Shaggy „Bоmbastic“, а след това отново продължи „Roxanne“. Реге звездата изпълни и парчетата „Angel“ и ” Hey Sexy Lady”, а Sting - „Fields of Gold“ и „If You Love Somеbody Set Them Free“.

Едно от изпълненията определено се отличи сред останалите, а именно песента „Shape of My Heart”. Красивият глас на един от беквокалистите предизвика бурните аплодисменти на публиката няколко пъти.

Нямаше как да не мине и без бисове. Музикантите се върнаха на сцената и прозвучаха култовите „Desert Rose”, „It Wasn't Me”, „Every Breath You Tаke”, „Next to Yоu” и „Fragilе”, а публиката не спря да танцува и пее.

Така Sting за пореден път, връщайки се у нас, доказа, че е различен и всеки път поднася нещо ново на публиката. Дори и на някои да не са се харесали липсата на „класическия” Sting и реге звученето на целия концерт, повечето фенове си тръгнаха с усещането за лято, слънце и отнесоха със себе си хубавото настроение, което ни „причиниха” главните виновници.

Автор: Десислава Димова

Снимка: Орлин Николов, Rock The Night

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.