Двете делегации се срещат два пъти годишно - в Европа и в САЩ

Народното събрание ще бъде домакин на 82-ото Междупарламентарно заседание Европейския парламент – Конгрес на САЩ. Форумът ще се проведе в петък и събота, съобщава БГНЕС.

Двете делегации се срещат два пъти годишно - в Европа и в САЩ. Срещите в Европейския съюз традиционно се провеждат в страната, председателстваща Съвета на ЕС.

Караянчева: България приема европредседателството като национална кауза

В 15.20 ч. в петък председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще посрещне гостите в пленарната зала на парламента. Те ще бъдат поздравени от председателите на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

По-късно ще се проведе заседание за трансатлантическия диалог между законодателите.

Актуалните политически събития в ЕС и САЩ ще дискутират участниците в рамките на първата работна сесия. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова ще бъдат гост-лектори по темата на втората сесия – „Сътрудничеството в областта на външната политика с фокус върху Западните Балкани“.

Новият закон за киберсигурността мина на първо четене

По темата ще говорят и регионалният директор за Европа на Международния републикански институт Ян Сурочак и регионалният директор за Централна и Източна Европа на Националния демократичен институт Робърт Бенжамин.

В събота сутрин форумът ще продължи с дискусия по темите „Киберсигурност с фокус върху защитата на интегритета на демократичните институции от външна намеса” и „Икономическо и търговско сътрудничество”. По тях говорители ще бъдат директорът на дирекция “Киберпрестъпност“ към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на МВР Явор Колев и Луиза Сантес, директор международни отношения на Конфедерация на европейския бизнес. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.