Голямата изненада е Швеция, която успя да стигне до четвъртфиналите

Непредвидимите резултати от Световното по футбол объркаха и залозите. Отпадането на фаворити като Германия, Испания и Португалия шокира всички.

„Това е световното на изненадите, просто няма друг аналог”, коментира Тихомир Цветанов.

Той е треньор по футбол за деца. Казва, че въпреки изненадите имал попадения.

„Испанците не оправдаха моите очаквания, същото направиха и германците с този злополучен мач с Южна Корея. Според мен цял свят е останал изненадан и който е заложил 100 процента е загубил”, коментира Тихомир.

Еуфория в Англия след класирането на тима за четвъртфиналите на Мондиала (ВИДЕО)

Всички са категорични - голямата изненада на това Световно е Швеция, която успя да стигне до четвъртфиналите.

„Коефициентът за Швеция в момента е 26, но те стартираха първенството преди груповата фаза с коефициент 251. Няма друг отбор, който да се доближава до подобна разлика. Швеция определено са голяма изненада”, заявява Апостол Пидакиев, ръководител на сайт за залози.

Големите изненади на това първенство оставят рекорди не само в историята на футбола.

„Най-големият коефициент от груповата фаза до момента е наистина уникален, защото самото предвиждане е уникално. Играчът предвиди Еден Азар в мача Белгия срещу Тунис да отбележи първи гол и мачът да завърши 5 на 2. Коефициентът беше 901 и залогът беше печеливш”, разказа Пидакиев.

Впечатляващ обрат изпрати Белгия на четвъртфиналите в Русия

След като световните шампиони от Германия отпаднаха още в групите, футболният свят ще има нов крал. От осемте отбора, останали на шампионата, Бразилия са определяни като фаворит, а след тях са Англия, Франция и Белгия.

„Германия определено бяха сред фаворитите, те започнаха с коефициент 6, те бяха в топ 3 за спечелване на Световното първенство”, обясни Пидакиев.

„Най-много ме радват неочакваните резултати, най-много ме радва тогава, когато футболът тържествува, а футболът тържествува тогава, когато има изненада. Всеки симпатизира на Давид, трудно някой симпатизира на Голиат. Аз се радвам когато малки отбори побеждават футболни страни”, коментира Димитър Ангелов – Дучето. „Това е солта на футбола, изненадата.Това е шампионат, в който хората са щастливи”.

Стажант-репортер: Кристиян Попов 

ВСИЧКО ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.