Нападението става часове, след като тя получила пенсията си

Възрастна жена беше нападната през нощта от две деца и 22-годишния им брат. Търсили пенсията й, която в същия ден получила.

Вратата на къщата на 83-годишната баба Митка от монтанското село Септемврийци е вързана с няколко вериги. Те обаче не успели да спрат децата, които минават през тях и влизат при жената през прозореца. Нападението става през нощта.

„Помислих, че вятърът е разклатил прозореца”, разказва Митка Борисова.

Мъж преби 18-годишно момиче в парк в София

Но, когато си отворила очите вече била нападната. Затискали я момичето и момчето на 13 и 11 години. А 22-годишният им брат търсил пенсията на бабата.

„Сутринта дойде при мен към 7 часа и ми каза, че са влизали крадци. Видях, че са я държали за устата, а по краката й имаше кръв”, разказва съседът на Митка - Пламен Димитров.

22-годишният Валентин не е успял да вземе пари от бабата. Вече е задържан. Досега той има 3 присъди, а 6 месеца е лежал в затвора за кражба.

Възрастна жена уби 72-годишния си син (СНИМКА)

„Излиза от затвора, извършва грабеж на възрастен човек, също с побой и му взема парите и храната. След това влиза в друг дом и взима 200 лева - 60 връща, другите ги е похарчил”, обяснява кметът на село Септемврийци Емил Крумов.

В семейството на малките крадци децата са общо 8. Баща им разбрал от полицията, какво са направили три от тях.

"Ако тук в селото има къде да работи, няма да отиде да краде. Той е завел другите две деца, защото не е искал да отиде сам, страхувал се е”, на мнение е Петър Дочев.

С двете малолетни деца ще работи Детска педагогическа стая.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.