Каква е каузата на Калоян Пейчев?

Български бегач с престижен рекорд. Калоян Пейчев измина трите най-дълги планински маршрута в България за по-малко от месец. Какво се крие зад постижението и какви са били предизвикателствата пред спортиста?

Ще успее ли момче да пробяга 111 км за по-малко от 12 ч.?

Калоян Пейчев е човек на силните усещания и живее на ръба. Той тича, катери се по скали и кара екстремно ски. Преди около месец Кофето, както го наричат приятелите му, тръгва по трите най-дълги и сложни планински маршрута в България – Е3 - Ком-Емине, Е4 - който минава през най-високите ни планини Витоша, Верила, Пирин и Славянка, и Е8 - Рила-Родопи.

За 26 дни Калоян успява да премине разстояние от над 1200 км. Времето изпитва волята и характера на бегача, но най-трудният момент е, когато получава контузия на глезена си.

Красимир Георгиев събра над 16 000 лв. от 36-часовото бягане

Успява да завърши предизвикателството без екип и специални приготовления. Храни се по хижите, а по пътя кураж му дава неговата съпруга.

Бегачът разказва, че след изпълненото предизвикателство се е отдал на  семейството си. Засега не планира нови походи, но споделя, че природата остава вторият му дом и без състезания за издръжливост.

Стажант-репортер: Кристиян Попов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.