То бе нападнато от свой съученик заради публикация в интернет

Състоянието на 16-годишното момче, което беше нападнато с нож от свой съученик, е стабилно, съобщиха от "Пирогов".

Инцидентът се случи посред бял ден в столичния квартал „Надежда”. Причината за скандала е публикация в интернет. 15-годишният нападател е задържан.

ШОКИРАЩО ПРИЗНАНИЕ: Момче намушка връстник, окървавен се показа в интернет (ВИДЕО)

Той е настанен в Детската реанимация на "Пирогов", където е под непрекъснато наблюдение и реанимационно лечение. Лекарите полагат 24-часови грижи за него.

„Вчера младежът претъпя неколкочасова животоспасяваща операция от мултидисциплинарен екип от изключително опитни и с дългогодишен стаж специалисти от "Пирогов". Поради голяма кръвозагуба се налага преливане на кръв от група А+”, информират от здравното заведение.

Арнаудова: Момчето, намушкало съученик, твърди, че е провокирано

„Детето бе докарано в тежко състояние. Колегите са реагирали много бързо. Събран е екип от различни специалисти и за щастие всичко е преминало благоприятно. На този етап не се планират още операции”, обясни доц. Румяна Андонова, началник на Клиниката по детска реанимация в „Пирогов”.

Припомняме, че малко след инцидента в интернет се разпространи шокиращо видео. Според източници на NOVA на него е именно нападателят, който разказва за това как го е намушкал.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.