„Г-жа Стихийно бедствие” ще бъде в светлините на прожекторите на връх рождения си ден

Неповторимата Стоянка Мутафова ще отбележи „70 години на сцена” със специален спектакъл – юбилей на 2 февруари 2019 г. в зала 1 на НДК.

Голямата актриса Стоянка Мутафова - на 96 г.

„Г-жа Стихийно бедствие” ще бъде в светлините на прожекторите на връх рождения си ден (2 февруари) точно в 19.30 ч. На сцената ще стъпят и куп нейни приятели и колеги, за да я уважат и поздравят.

Очаква се празникът да споделят едни от най-големите звезди на родната театрална и музикална сцена, а имената им ще станат известни съвсем скоро, съобщават организаторите на събитието.

Билетите са в продажба от днес, 9 август. 

С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес. „Кралицата на българската комедия", както я описва „Ройтерс", има в актива си изключително богата палитра от роли, стартирали още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер.

Сатирата посрещна с бурни аплодисменти вечната Стоянка Мутафова

Мутафова завършва класическа филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Държавна театрална школа в София. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. в Народния театър. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов”, където работи от 1956 г.

Стоянка Мутафова отново се качва на сцената на Сатирата

Щом стъпи на сцената магнетичната актриса приковава вниманието на публиката „на мига” и заслужено печели любовта й – и в театъра, и на екрана. Участва в много от емблематичните български филми като „Специалист по всичко”, „Любимец 13”, „Топло”, „Бялата стая”, „Кит”, „Езоп” и други. 

Вежди Рашидов посети Стоянка Мутафова в болницата

Уважавана и обичана, тя успява да вдъхнови поколения български артисти да тръгнат по пътя на театъра и киното. Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър в София. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес