Прогнозата на Любо Ганев

България ще бъде домакин на Световното първенство по волейбол за първи път от 1970 г. насам. Изборът се дължи на успехите на националния ни тим по волейбол. Мачовете ще започнат от 12 септември, като на 9 септември ще се състои откриващ мач с Финландия.

Преди Световното в София: Кои са гимнастичките, които ще се борят за медали?

„Това може би наистина е най-голямото спортно събитие, което България е приемала през последните години. Аз съм щастлив, че Международната федерация по волейбол решиха да ни гласуват доверие и благодарение на това София ще бъде домакин”, каза в "Здравей, България" Любо Ганев.

Той допълни, че играчите ни ще се борят за победа, за да отидат на финалите в Италия.

300 кг благороден метал за Световното първенство по художествена гимнастика (СНИМКИ)

Според него шансовете ни да стигнем до върха са големи. На въпрос дали скандалът между единия от състезателите и треньора Пламен Константинов ще се отрази на отбора, Ганев отговори, че това наистина е подействало демотивиращо на волейболистите.

НАГРАЖДАВАНЕТО: Франция е световният шампион (ГАЛЕРИЯ)

Припомняме, че след острите реплики от страна на Пламен Константинов Владислав Иванов напусна отбора.

Волейболните ни национали извоюваха трудна победа срещу Китай

„Този състезател показва несериозно отношение към играта и затова ядоса треньора. Не може да откажеш да влезеш в игра. Той е постъпил некоректно към съотборниците си. Тези момчета не са отишли на море, не си виждат децата и жените си, защото тренират”, коментира Любо Ганев.

Според него случаят ще мотивира още повече останалите състезатели и те ще покажат най-доброто от себе си.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.