Целта е да се избегне "умора у феновете"

Плановете на филмовото студио „Дисни” да забави реализирането на бъдещи филми от сагата "Междузвездни войни" бе приветствано от фенове, които се надяват, че така новите продукции от многомилиардната фантастична сага ще бъдат по-добри и оригинални в творчески план, предаде Ройтерс.

Кари Фишър е в актьорския състав за новата част на "Междузвездни войни"

Изпълнителният директор на компанията Боб Айгър призна, че е било грешка да се пуска по един филм от сагата всяка година и че това може би е породило умора сред феновете.

"Мисля, че беше допусната грешка. Поемам отговорността за нея. Нещата бяха прекалено много и прекалено бързи. Сега можем да очакваме известно забавяне на темпото, но това не означава, че няма да изобщо правим повече филми. Мисля, че ние ще бъдем малко по-внимателни относно количеството и времевия график", каза Айгър пред "Холивуд рипортър", цитиран от БТА.

Ще има още продължения на "Междузвездни войни"?

Забавянето на темпото бе определено от филмови специалисти като "битка за спечелване на феновете". Той припомни, че в миналото почитателите на междузвездната сага са очаквали с трепет всеки нов филм от нея, когато между филмите интервалите са били по-големи.

"Ако през 2020 г. няма нов филм от сагата, това няма да ни убие", написа филмовият анализатор Скот Колура.

Българи в Star Wars

От 2015 г. досега „Дисни” пусна два от трите планирани филма, базирани около характери от оригиналните три продукции на Джордж Лукас, както и още два производни филма, разказващи за живота на герой от сагата.

Критиката за новия филм "Соло: История от Междузвездни войни"

Позицията на Боб Айгър последва разочароващия прием на филма "Соло: История от Междузвездни войни", появил се през май. Приходите от него в глобален мащаб бяха 400 милиарда долара. Това е далеч от 2-те милиарда долара приходи за филма "Междузвездни войни: Силата се пробужда" и 1,3-те милиарда долара приходи за "Междузвездни войни: Последният джедаи".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес