Според премиера може да се направи така, много човешки животи да бъдат спасени

Министерството на здравеопазването да изготви предложения за законодателни промени, които максимално да улеснят донорството в България – това разпореди министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда. След като се срещна с близките на починалия Адриан Петков, Борисов възложи на министър Ананиев да направи консултации в Народното събрание и да се започне работа по темата.

Има още 15 чакащи за бял дроб и 1200 - за бъбреци“, отбеляза министър-председателят и добави, че може да се направи така, че много човешки животи да бъдат спасени.

Почина един от пациентите, чакащи трансплантация на бял дроб (ВИДЕО)

На правителственото заседание беше одобрен и проектът на Закон за хората с увреждания. По време на обсъждането министърът на финансите Владислав Горанов и вицепремиерът Валери Симеонов изразиха резерви към текстове от проекта. Борисов заяви категоричната си подкрепа за Закона за хората с увреждания.

Ние водихме многократен диалог, поехме ангажимента и държа да си го приемем, така както Бисер Петков го предлага. Ние сме парламентарна република и парламентът да преценява, в края на краищата те са нашите работодатели. Така че ние сме сложили подписите си, гарантирали сме си, че този текст ще приеме Министерският съвет“, допълни премиерът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.