Какво може да очаквате от биографичната лента?

Един от най-великите музиканти на нашето време Фреди Меркюри оживява във филм. В  ролята на легендарния музикант в биографичния филм "Бохемска рапсодия" влиза актьорът Рейми Малек. Това е уникално събите както за света на киното, така и за света на музиката.

Свилен от "Остава" със солов албум (ВИДЕО)

"Подготовката на този филм продължава 10 години", сподели музикалният продуцент Саня Армутлиева.

Изминаха повече от 25 години от смъртта на вокалиста и незаменим лидер на Queen Фреди Меркюри, но музиката му е все така жива. Фреди преодоля всички стереотипи, така както музиката на групата отказа да бъде поставена под какъвто и да е знаменател. Може би затова Queen са все така любими на различни поколения и култури и си остават глобален феномен.

Сега носителят на “Еми“ Рами Малек (Mr. Robot) облича легендарния костюм и грабва микрофона, за да се превърне в краля на попрока в “Бохемска рапсодия”, истински празник с музиката на Queen, почитащ невероятния живот на вокалиста на бандата Фреди Меркюри.

Партньори на Малек са Луси Бойнтън (Убийство в Ориент експрес) в ролята на Мери Остин; Гуилим Лий (Туристът) в ролята на китариста Брайън Мей; Бен Харди (Жената в бяло) в ролята на барабаниста Роджър Тейлър; Джо Мазело (Джурасик парк) в ролята на басиста Джон Дийкън; Ейдан Гилън (Игра на тронове) в ролята на първия мениджър на Queen Джон Рийд; Том Холандер (Нощният мениджър) в ролята на адвоката на групата, превърнал се впоследствие в неин мениджър Джим „Маями“ Бийч; Алън Лийч (Имението Даунтаун) в ролята на Пол Прентър, който в началото е асистент на Рийд и впоследствие става личен мениджър на Фреди Меркюри; Аарън МакКъскър (Безсрамници) като дългогодишния любовник на Фреди, Джим Хътън; и Майк Майерс (Остин Пауърс) като шефа на EMI Рей Фостър.

Антъни МакКартън (Най-мрачният час, Теорията на всичко) е автор на сценария, по сюжет на МакКартън и Питър Морган (Короната, Кралицата). Продуценти на филма са Греъм Кинг (От другата страна, Авиаторът) и Джим Бийч (Братята Крей, Хотел Ню Хемпшир), а режисьор е Брайън Сингър (X-Мен, Супермен се завръща). Арнън Милчън (Завръщането, Не казвай сбогом), Денис О‘Съливан (Лара Крофт: Томб Райдър, Z-та Световна война), Джъстин Хейт (Червената лястовица, Доносник), Декстър Флетчър (Еди Орела, Дивият Бил) и Джейн Росентал (Магьосникът на лъжите, Маркъс) са изпълнителни продуценти.

Саундтракът към филма включва 22 песни, сред които неиздавани до момента записи от изпълнения на Queen по време на благотворителния концерт за набиране на средства за борба с гладуващите в Етиопия - Live Aid (1985 г.) Концертът се провежда едновременно на стадион Уембли в Лондон и стадион J.F.K. във Филаделфия. Резултатът от изпълненията на Queen и начина, по който Фреди грабва публиката с “Bohemian Rhapsody”, “Radio Ga Ga”, “Ay-Oh”, “Hammer To Fall” и “We Are The Champions”, са 1 млн. британски лири в подкрепа на благотворителната инициатива.

Важни акценти в саундтрака са и неиздаваната версия на песента “Under Pressure” в изпълнение на Queen и David Bowie, както и изпълнението на “Love of My Life“ от фестивала Rock in Rio през 1985 г. в Бразилия, когато заедно с Queen песента изпълняват 300 хил. души от публиката. Парчето “Don’t Stop Me Now” пък е с изцяло нови партии на Брайън Мей и звучи във вариант, в който би звучало, изпълнено от бандата днес.

Премиерата на "Бохемска рапсодия" е на 2 ноември в Кино Арена. Саундтракът към филма излиза на 26 октомври. Не пропускайте изключителната история на Фреди Меркюри и Queen в родните кина."

Вижте подробности във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.