Обявеният по-рано договор за продажба на акциите на MTG в Нова Броудкастинг груп на PPF Group е прекратен

MTG договори кредитна линия в размер на 1 млрд. шведски крони от банка Nordea, което ще осигури допълнително финансиране за MTG след разделянето и листването на борсата на Nordic Entertainment Group (NENT Group) през първото тримесечие на 2019 година.

Обявеният по-рано договор за продажба на акциите на MTG в Нова Броудкастинг груп на PPF Group е прекратен. MTG започна дискусии с други потенциални инвеститори относно продажбата на акциите си в най-голямата търговска медийна група в България.

Прекратяването на договора с PPF Group е след решението на Българската комисия за защита на конкуренцията да не разреши сделката, както и след изтичането на удължения краен срок по договора между двете страни за приключване на продажбата.

Очаква се MTG да приключи разделянето си на две компании - MTG и NENT Group - през март 2019 г., като NOVA ще остане част от MTG до приключване на продажбата й.

Тригодишният револвиращ валутен кредит в размер на 1 млрд. шведски крони може да бъде усвояван изцяло или на части след листването на NENT Group на борсата.

Йорген Мадсен Линдеман, Президент и Главен изпълнителен директор на MTG: „Новата кредитна линия ще ни предостави допълнителна гъвкавост, за да продължим да инвестираме както в текущия си бизнес, така и чрез нови придобивания с цел да развиваме нашите глобални дигитални продукти след листването на NENT Group на борсата. Продажбата на NOVA също е част от тази стратегия и ние очакваме разговорите с новите потенциални инвеститори за бъдещето на този утвърден и добре управляван и позициониран бизнес.