Церемонията се проведе в Лос Анджелис

Вече са известни носителите на още едни от престижните награди в света на киното. На церемония в Лос Анджелис бяха връчени отличията на Гилдията на филмовите актьори. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

С наградата за най-добър актьор беше удостоен Рами Малек, за превъплъщението си в образа на Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия“.

„Това е изключителен актьорски състав, който ме водеше през всеки един момент от този филм. Благодаря ви”, каза Рами Малек.

Рекордни приходи за номинираните за "Оскар" филми

Отличието за най-добра актриса отиде при Глен Клоуз за филма "Съпругата". В него тя играе ролята на изключително интелигентна жена и предана съпруга на писател, който се готви да получи Нобелова награда за литература.

„Толкова се радвам, че получавам тази награда от моите колеги актьори”, каза Глен Клоуз.

„ОСКАРИТЕ” САМО ПО KINO NOVA: Кои са номинираните и къде ще отидат наградите?

Голямата награда на церемонията, тази в категорията за най-добър актьорски състав, беше присъдена на супергеройската продукция „Черната пантера”.

„Ние всички знаем какво е да си млад, талантлив и чернокож. Да ти казват, че няма къде да играеш, че няма сцена за теб. Знаем какво е да си опашката, а не главата. Знаем какво е да си отдолу, а не отгоре и с именно с тази мисъл отивахме всеки ден на работа”, каза Чадуик Боузман.

Ето и пълен списък на носителите на 25-ите годишни награди на американската Гилдия на филмовите актьори, оповестен от Асошиейтед прес:

Кино
- Най-добър актьорски състав - "Черната пантера"
- Най-добра актриса - Глен Клоуз за "Съпругата"
- Най-добър актьор - Рами Малек за "Бохемска рапсодия"
- Най-добра актриса в поддържаща роля - Емили Блънт за "Нито звук"
- Най-добър актьор в поддържаща роля - Махершала Али за "Зелената книга"
- Най-добър каскадьорски състав - "Черната пантера"


Телевизия 
- Най-добър актьор в телевизионна комедия - Тони Шалуб за "Удивителната госпожа Мейзъл"
- Най-добра актриса в телевизионна комедия - Рейчъл Броснахан за "Удивителната госпожа Мейзъл"
- Най-добър актьорски състав в телевизионна комедия - "Удивителната госпожа Мейзъл"
- Най-добър актьор в телевизионна драма - Джейсън Бейтман за "Озарк"
- Най-добра актриса в телевизионна драма - Сандра Оу за "Убивайки Ийв"
- Най-добър актьорски състав в телевизионна драма - "Това сме ние"
- Най-добър актьор в телевизионен филм/лимитиран сериал - Дарън Крис за "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история"
- Най-добра актриса в телевизионен филм/лимитиран сериал - Патриша Аркет за "Убийство по учебник"
- Най-добър каскадьорски състав в телевизионна продукция - "Блясък" (GLOW).

НОМИНАЦИИТЕ ЗА „ОСКАР” 2019: Кои са най-добрите?

Членовете на актьорската гилдия са най-голямата група сред имащите право на глас представители на американската филмова академия, която определя носителите на Оскари. Така че изборът им е важен за нощта на най-престижните награди, която ще се проведе на 24 февруари.
 
Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019, ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA на 24 февруари 2019 година след полунощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA.

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията ще поднесе подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове.

28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите Оскар. Избери „Треска за Оскари“ по KINO NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.