След сряда температурите скачат към пролетни стойности

Седмицата започва с ледено-ниски температури и слънчево време. Облачността преди обяд ще е по-значителна в Южна България и около Черноморието, но до късния следобед и там небето ще се изчисти. Вятърът в страната – слаб, по-значителен в Дунавската равнина – със скорост до 20-30 километра в час. Температурите до обяд – между минус 6 и минус 11 градуса. А през деня термометрите ще се колебаят между 2 и 7 градуса.

В планините днес ще е слънчево. Сутринта и вечерта ще е много студено с температури до минус 20 градуса по най-високите върхове.

В следващите дни очакваме ново, по-слабо, нахлуване на студен въздух от север в сряда. Отново ще имаме слаби снеговалежи и леден северен вятър, по-осезаем в източна България, където скоростта му ще гони 40-50 километра в час. Температурите ще се понижат в сряда, но след това отново ще поемат нагоре. В четвъртък и в петък в Северозападна България и в централните райони на Северна и Южна България температурите ще се повишат до над 10 градуса.

Заради динамичното време въздухът над страната е чист. Повишени концентрации на фини прахови частици отчитат единствено станциите в Горна Оряховица и във Варна.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.