Имоти на свързана с лидера на НФСБ фирма вече също са обект на проверка от прокуратурата

Ден след като започна имотна проверка срещу Валери Симеонов, той започна нова атака срещу министъра на туризма Николина Ангелкова. Този път за къща в Бистрица край София. По думите му Ангелкова живее под наем в луксозен имот, без да е декларирала това. Не закъсня и отговорът на Ангелкова, която отрече твърденията и обяви, че къщата е собственост на родителите на нейния съпруг.

Ангелкова: Къща нямам никъде, ясно съм декларирала имотите си

„Задочно се обърнах към министър-председателя да си прегледа министрите. Установяваме, че действащ министър в момента с доста крупни имоти – три големи апартамента в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде. А той е длъжен да го декларира. Трябва да декларираш имуществото, което не е твое, но живееш в него. Оказва се, че става въпрос за доста луксозен имот, който от години се обитава. Имот, в който съответният министър живее дълго време със семейството си, не е деклариран. Нека Комисията установи защо не е деклариран, да установи чий е. В чий имот живее този министър?”, попита Симеонов.

Ангелкова: Имам парцел до Киноцентъра, къщата е неизползваема

„Много ми е обидно, че вместо да говорим за предстоящия летен сезон, за предизвикателствата пред сектора, отново съм принудена да обяснявам неистини, внушения и непроверени факти от един бивш вицепремиер”, заяви Ангелкова. „Разпространяват се снимки в социалните мрежи на къща, където съм била на гости. Къщата е собственост на родителите на моя съпруг от 2006 г. – много преди дори да го видя и на снимка”

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С ИМОТИТЕ НА ХОРА ОТ ВЛАСТТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.