Целта му е да намери призвание на деца без родители, в неравностойно положение или на прага на пубертета

„Социален цирк" променя човешки съдби. Проектът е на артисти и психолози. Целта му е да намерят призвание на деца без родители, в неравностойно положение или на прага на пубертета.

Леки, тежки, ниски, високи – всички получават еднакво внимание от екипа на „Социален цирк за Надежда”. Авторът на проекта, Галина Риом – Ройбек, е израснала в дом за деца без родители – от онези, които вече са закрити, защото са скривали децата от мечтите им и от останалия свят. Осиновена от датчани, днес Галина е световен шампион по юнисайкъл. Преподава и акробатика. С различни техники учи децата да не губят равновесие - и в тесния, и в широкия смисъл.

„Целта на този проект е още от ранна възраст да осъзнаваме и приемаме социалните различия и децата да развиват умения и отговорности”, каза за NOVA Галина.   

ПРОТЕГНАТА РЪКА: Как доброволци промениха живота на семейство, живяло в мизерия?

Освен на физически умения, децата в социалния цирк се учат и на общуване. Двама от преподавателите са и психолози. А директорката на училището препоръчва горещо пълната програма. „Когато децата се радват и когато формират необходимото самочувствие за това, че се справят, е един вид превенция на агресията”, заяви Весела Иванова.

Целта на екипа е да събере средства за шапито, под чиито купол да може да обучава в пъти повече деца.

Още за проекта “Социален цирк” и международния опит на автора ВИЖТЕ ТУК.  

Ако желаета да подкрепите каузата, може да го направите ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.