Лаура Перголизи в специално интервю за NOVA

Родена под името Лаура Перголизи, американската певица с италиански корени и ангелски глас LP ще бъде един от хедлайнерите на тазгодишното издание на "Франкофоли" в Благоевград. Репортерът Петя Желева се срещна с една от най-актуалните американски певици в Париж, ексклузивно за зрителите на NOVA. Тя изпълнява и саундтрака към хитовия криминален сериал "Дяволското гърло".

"Не съм сигурна какво дете беше Лаура, но знам, че станах такава, каквато исках. Иначе - хората започнаха да ме наричат LP някак случайно, но веднага почувствах, че това име отговаря на същността ми. Не трябва да се стремиш да се превръщаш в това, което са другите. Въпросът е да се превърнеш в това, което искаш да бъдеш. И това е най-голямото предизвикателство", разкрива LP. 

LP и Кенджи Жирак са хедлайнери на Франкофоли 2019 през юни

Успехът й не идва мигновено - тя започва кариерата си като истински рок изпълнител - с 250 концерта годишно и безкрайни пътувания. Днес LP има зад гърба си пет самостоятелни албума.

На 21 и 22 юни фестивалът за съвременна музика "Франкофоли" в Благоевград ще се проведе за пети пореден път с вход свободен, в парк „Македония“. В града, където миналата година за пореден път събитието събра над 30 000 българска и международна публика.  

Американската изпълнителка LP ще бъде допълнена от френския поп-идол Кенджи Жирак. Заедно с тях на сцената ще се качи и френската електро-суинг банда Караван Палас, Котарашки и музикантите от неговата група, Дан Балан, както и румънските звезди от Моранди.

Продуцент на събитието е Община Благоевград, a NOVA е медиен партньор. 

Репортер: Петя Желева 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.