Четирима души са задържани във връзка с инцидента

Броят на загиналите при срутването на сграда в камбоджански курорт се увеличи до 17 души, съобщава БГНЕС. През изминала нощ повече от 1000 души, включително войници, полицаи и медици, се опитваха да открият оцелели под развалините хора. Ранени са 24 души. До момента не е ясно колко хора са били в сградата по време на срутването. 

 

Инцидентът е станал малко преди изгрев слънце в събота в крайбрежния град Сиануквил в югозападната част на Камбоджа. 

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сграда се срути в Камбоджа, десетки са под развалините (СНИМКИ)

Започнало е разследване на причините за произшествието. Четирима души са задържани, включително собственика на сградата. Зад решетките са още ръководителят на строителната фирма, изпълнителят и собственикът на земята, върху която се строи сградата.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът на Камбоджа Хун Сен каза, че вероятно става въпрос за небрежност. Той обяви, че държавата отпуска обезщетение в размер на 10 000 долара за семействата на жертвите.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

7-етажната сграда е била почти завършена, когато се е срутила. Това е най-смъртоносният подобен инцидент в страната през последните години. Камбоджа, една от най-бедните страни в Югоизточна Азия, има лоши закони за безопасност и защита на труда. Инцидентите са често срещани в строителните обекти. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.