Тя е един от създателите на единствения телевизионен форум за литература и книжна култура „Библиотеката"

Внезапно ни напусна журналистката Мира Бозева. Тя беше водещ в Националната телевизия, сценарист и редактор на телевизионни програми и документални филми в областта на националната и световна култура и науката. Мира Бозева е един от създателите и дългогодишен редактор на единствения телевизионен форум за литература и книжна култура „Библиотеката". Автор на множество документални филми, припомнят от БНТ.

Заедно с режисьора Камен Костов създава телевизионния портрет на Живка Клинкова - едно от непознатите имена в европейската музикална история, изминала пътя от фолклора до операта и носител на папска грамота.

Мира Бозева е редактор на филма, посветен на 80-тата годишнина на БНР „Олово срещу слово", в който използва огромното богатство на телевизионния архив и илюстрира историята на националното радио.

Тя е възпитаник на Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин" в София и на Московския държавен университет. Богатата култура и професионални познания предава на своите студенти от СУ „Св. Климент Охридски", където преподава „Онлайн журналистика".

Поклонението ще бъде в неделя, 30 юни, от 13:30 в столичния храм „Преображение Господне".

Поклон!

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.