Това стана ясно след визитата на президента Радев в Шанхай

България ще влезе в онлайн платформата на един от най-големите туристически гиганти в света – китайската корпорация Ctrip. Това стана ясно след визитата на президента Радев в Шанхай. Така стотици милиони китайски туристи ще се запознаят с България.

Държавният глава обяви,  че оттук насетне Министерството на туризма следва да бъде по-активно и да търси контакти именно с такива големи туристически компании. Предстои посещение на ръководството на компанията и в България. Тя е със стотици милиони последователи, като онлайн платформата им предлага SOS услуги за клиентите си, указания за най-добрите дестинации и то в реално време.

Ctrip е най-голямата в Китай и в цяла Азия туристическа компания. С над милиарди последователи в онлайн платформата им. Днес България получи възможността да бъде представена чрез нея. Безплатно -  на милиони китайски туристи.

Радев: С президента Си Дзинпин отворихме нов етап в двустранните отношения

„Първо в България, ние трябва да си свършим домашното, така че, да вдигнем броя на китайските туристи. Към момента те са 27 хиляди на година. Министерството на туризма трябва да бъде по-активно, да търси само контакт с такива огромни туристически компании”, каза президентът Румен Радев.

Тян Шихонг е генерален секретар на Ctrip. За последно е била в България през март, за втори път. Разказва, че и това лято ще се върне отново.

България и Китай с обща декларация за стратегическо партньорство

Президентът Румен Радев е на официална визита в Китай

„Наистина съм щастлива, за подкрепата и човечността, които видях не само при последното ми пътуване в България през март, но и от присъствието днес на президента. Вярвам, че един път установили тази връзка, България ще се превърне в една наистина търсена дестинация у нас”, заяви генералният секретар на Ctrip Тян Шихонг. 

А данните показват, че в периода януари – май 2019г. броят на китайските туристически посещения достига 10 493, което е ръст от 27,4% спрямо същия период за 2018 г.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.