Много деца във видеоклиповете все още не са идентифицирани

Стотици хора от цял свят са арестувани, след като сайт за детска порнография в интернет беше разбит от властите през март 2018 г. Сайтът продавал срещу биткойни достъп до ужасяващи видеоклипове на сексуално насилие над деца, съобщава БГНЕС.

Обвинения са повдигнати срещу 337 потребители от 12 държави. Сред обвиняемите е и предполагаемият ръководител на сайта - 23-годишният южнокореец Йон Ву Сон.

Уебсайтът „Welcome To Video“, базиран в Южна Корея, продавал достъп до 250 000 видеоклипа на сексуално насилие над деца, включително и изнасилвания на малчугани.

Twitter признаха злоупотреба с телефонни номера на потребители

Властите съобщиха, че на страницата за качване на видео имало надпис, който гласял: „Не качвайте порно с възрастни“.

Служители от САЩ, Великобритания и Южна Корея определиха мрежата като една от най-големите, разпространяваща детска порнография.

Помощник-генералният прокурор на САЩ Брайън Бенчковски заяви: "Местата в интернет, които печелят от сексуалната експлоатация на деца, са сред най-гнусните и укорими форми на престъпно поведение".

Проблем с достъпа до Facebook и Instagram в Европа

Най-малко 23 непълнолетни жертви, които са били насилвани активно от потребителите на сайта, са спасени в САЩ, Великобритания и Испания, съобщи американското правосъдно министерство.

Сайтът е едно от първите места, което продава детска порнография срещу биткойни и позволява на потребителите да скрият самоличността си по време на финансовите транзакции. Страницата е събрала най-малко 370 000 долара в биткойни, преди да бъде закрита през март 2018 г.

Уебсайтовете като „Welcome To Video“ са създадени така, че да бъдат невъзможни за намиране онлайн. Все още не е ясно как разследващите са успели да намерят и свалят сайта.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook