32 нови имена попадат в тазгодишния списък

Изданието „Холивуд рипортър“ публикува списък на 100-те най-влиятелни хора в холивудската развлекателна индустрия.

Той е оглавен от Робърт Айгър („Дисни“). Айгър заема ръководни длъжности в компанията от 1999 г. и се съсредоточава върху развитието на иновациите. Айгър също е и член на борда на директорите на „Епъл“. Придобиването от „Дисни“ на активи от „Фокс“ за 71,3 милиарда долара и генерирането на рекордните 8 милиарда долара в касата го поставят на първо място тази година.

Обикновени хора, превърнали се в скъпоплатени звезди (ГАЛЕРИЯ)

Рийд Хейстингс и Тед Сарандос от „Нетфликс“ са на следващите позиции. Те са следвани от Брайън Робъртс и Стив Бърк („Компаст“).

32 нови имена попадат в тазгодишния списък.

За първи път попаднали в него са Барак и Мишел Обама (№ 50), чийто продуцентски продукт „High Ground“ стана хит посредством сделки с „Нетфликс“ и „Спотифай“.

В списъка присъства и продуцентът на „Аквамен“ Джеймс Уан (№ 80) и звездата-продуцент на „Да свалиш Уолстрийт“ Дженифър Лопес (№ 92).

Звезди, които някога са живеели на улицата (ГАЛЕРИЯ)

На 99-то място попада тазгодишната холивудска любимка Марго Роби. 29-годишната звезда, която претвори Шарън Тейт в хита на Тарантино „Имало едно време в Холивуд“, се превърна също и в плодотворна продуцентка на два филма.

На 86-то място се нареждат продуцентите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс, които въпреки противоречивия финал на сериала, спечелиха 12 награди „Еми“, включително за най-добър драматичен сериал. Двамата се местят от HBO в „Нетфликс“, за което подписаха обща сделка на стойност 200 милиона долара. Най-напред обаче те се отправят към една далечна, далечна галактика, за да напишат и продуцират новата трилогия на „Междузвездни войни“ за „Лукасфилм“.

Странните любопитни истории от живота на холивудските звезди (ГАЛЕРИЯ)

Друг любимец - Уил Смит, заема 81 място. 51-годишният актьор е получил приходи от 27 милиона долара от „Нетфликс“. Това лято „Аладин“ спечели най-добрите в световен мащаб 1,13 милиарда долара. И той, и съпругата му Джеда Пинкет Смит лансираха холдинговата продуцентска компания „Уестброк“.

72-годишният автор на бестселъри Стивън Кинг е на 60-то място като най-мощният източник на хитове в Холивуд. Той генерира 1,13 милиарда долара приходи от филми по негови романи.

Режисьорът и продуцент Стивън Спилбърг е на 40-то място. 72-годишният Спилбърг остава индустриален гигант с огромно влияние, както доказа по-рано тази година, когато „Зелената книга“ беше обявен за най-добър филм.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.